Pakar SEO Malaysia

Siapa sebenarnya pakar SEO Malaysia?

Mari kita kenali 6 orang pakar SEO Malaysia pilihan saya sendiri yang memang sangat hebat menguasai kedudukan di carian enjin.

Pakar SEO Malaysia

Pakar SEO Malaysia

Terdapat beberapa cara yang mungkin boleh mengetahui seseorang itu hebat bermain dengan SEO atau seseorang itu adalah pakar SEO Malaysia.

Antaranya ialah, seseorang blogger yang boleh dikatakan pakar SEO Malaysia:

  • Boleh menjana pendapatan yang lumayan dengan blog
  • Selalu memenangi Contest SEO. Walaubagaimanapun, lebih ramai pakar SEO yang tidak join contest sebab lebih fokus pada hal yang memberi keuntungan lebih kepada mereka.
  • Memiliki trafik blog yang tinggi
  • Boleh mendominasikan kedudukan pertama di carian enjin seperti google dan bing.
  • Dan banyak lagi.

Berikut merupakan senarai enam blog pilihan saya sendiri yang layak dikatakan sebagai pakar SEO Malaysia. Mereka semua memang hebat-hebat belaka dan sangat bagus untuk dijadikan contoh.


Hasrulhassan.com - Hasrul Hassan
Denaihati.com - Denai Hati
Relakssminda.blogspot.com - Bin Muhammad
Ahmadfaizal.com - Encik Titan
Blogginspired.com - Saimi Ramlan
Bloggerlelaki.com - Kucha Lana

Masih banyak lagi blogger Malaysia yang hebat bermain dengan SEO namun kebanyakkannya membuat pergerakkan tanpa dikesan oleh sesiapa.


Pakar SEO Malaysia

Tidak mustahil kita juga boleh jadi salah seorang pakar SEO Malaysia yang hebat seperti Hasrul Hassan, Encik Titan dan mereka yang lain.

Kalau mahu jadi seseorang yang hebat kita mesti belajar daripada orang hebat, jadi belajarlah daripada mereka jika mahu jadi salah seorang blogger yang pakar SEO. Kalau sudah jadi pakar SEO pasti banyak kelebihan yang dapat diperoleh.

Terdapat banyak kelebihan kalau tahu mempraktikkan teknik SEO, antaranya ialah:

  • Dapat menjana pendapatan yang lumayan dengan blog
  • Blog semakin banyak trafik
  • Dengan senangnya entri entri baru berada di kedudukan pertama atau teratas carian google
  • ....dan banyak lagi kelebihannya...

Jadi, kalau mahu jadi pakar SEO Malaysia, belajarlah SEO rajin-rajin. Memang susah juga main dengan SEO tetapi kalau tahu basic pun ianya sudah cukup memadai bagi saya.

Banyak panduan SEO di google kalau kita rajin cari.

27 komen untuk "Pakar SEO Malaysia"

nur ikaa

hah betoi....bykkan lg tips SEO erk...sy suka sgt blja pasal SEO ini hehe

Adib Site

banyak juga keyword ini dgunakan.. :)

Diana Rashid

saya tak pandai bab SEO ni..ramai yang dah jadi pakar bab SEO ..Bila sebut pakar SEO terdetik kat fikiran ni beberapa nama blogger..

Hero Borneo

pakar seo Malaysia ialah mereka yang berjaya meletakkan blog di enjin carian utama ..

BM

Semakin melangkah maju dgn SEO! Bagus!

Dunia Zumal

Moga dapat menyaingi mereka yang otai2 tu ^-^

Dunia Zumal

CP ada rank no 2 guna keyword tu... Tahniah, terbaik ^-^

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK

Best kalau page kita on top:)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK

Betul. Selamat maju jaya:)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK

Tapi, kena belajar dengan otai2 dulu

puteraduyong

saya rasa saya pakar seo Malaysia ... dalam family saya je ;)

Najib Ariyan

ni saya kena belajar lagi dan lagi lah... lom ada cukup masa nak belajar...

Etuza Etuza

calrase patrick..sila dapatkan hadiah di pejabat pos laju. Sebab pos laju buat panggilan tadi bahawa no phone kamu tidak cukup kurang 1 nombor tak dapat dihubungi kamu ya cal. Jadi calrase segera lah ke Pos laju Keningau dekat jalan Publick bank keningau tu..cepat2 sebelum kena kembali kepada Etuza sendiri. hairan no pohone tu Etuza silap ka..bila tengok yang etuza salain kurang 1 nombor bah pula..calrase pergi cepat2 tau,,,sebelum etuza berputus asa. Tolong pergi ambil tunjukkan nama kamu dan ic sahaja..harap maklum

mama amir

masih merangkak lagi dalam SEO...^_^

Sentiasa Panas

Memang pakar SEO..hehe

Hikayat Seorang Budak

Kena study banyak lagi :)

Jari Manis

sebenarnya masih blank bila sebut berkenaan SEO ni so perlu rujuk pada yg pakar lah

Farrah MF

Akak pun sama seperti, sis JM. Masih kurang arif tentang SEO.

Akif Imtiyaz

Huhuhu akak mmg fail SEOla Cp ..Tahu jugak SEO tapi tak reti la nak buat hehehe..Blog CP okla SEO TERBAIK hehehee

Fendy

Teringin juga nak tahu siapa pakar SEO di Malaysia ni selain daripada yang tulis ebook pasal SEO lah...

calrase patrick

Ya betul banyak blogger yang gunakan kata kunci Pakar SEO Malaysia untuk menguji blog masing-masing :)

calrase patrick

Belajar sedikit sedikit pasti tahu juga :)..

calrase patrick

Terima kasih. Tetapi kedudukan itu sentiasa berubah mengikut relevannya entri tersebut.

calrase patrick

Ya sangat betul. Kalau banyak entri berada di kedudukan teratas sudah pasti trafik blog pun meletup.

Datoksir Kronik

salam admin. mohon listkan blog sy juga nanti. hehehe.
http://datoksirkronik.blogspot.my/

Abdul Wafi

wanyusof.com pakar seo malaysia

Abdul Wafi

hebat awak

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.