Kenapa Perlu Edit Entri Blog Yang Lama

Kenapa Perlu Edit Entri Blog Yang Lama - Perlukah untuk kita menyelongkar entri blog kita yang lama untuk mengedit entri-entri tersebut? Sudah pasti itu sangat penting untuk penambahbaikan entri tersebut.

Dalam post ini saya akan menyenaraikan sebab-sebab mengapa begitu penting untuk mengedit entri yang lama dan juga manfaat berbuat demikian.


Edit Entri Blog Yang Lama


Sebab Perlu Mengedit Entri Blog Yang Lama

Kesilapan Menaip
Sangat penting untuk membaca entri untuk memastikan tidak ada kesilapan pada entri tersebut. Mungkin terdapat kesilapan tatabahasa dan ejaan pada entri-entri lama kita. Orang yang akan membaca blog kita mungkin tidak suka jika terdapat kesalahan pada penulisan kita itu. Oleh itu, apabila kita edit entri blog kita yang lama dan dapat memperbaiki setiap kesilapan penulisan kita itu entri tersebut akan menjadi lebih disukai oleh pembaca.

Imej

Edit Entri Blog Yang Lama
Sangat penting untuk menggunakan imej pada setiap entri blog kita. Tetapi imej yang digunakan haruslah berkaitan dengan tajuk entri tersebut. Dengan adanya imej tersebut pembaca akan lebih suka membaca blog kita.

Selain itu, mengubah saiz imej yang digunakan kerana saiz imej memberikan kesan terhadap masa loading entri blog serta kedudukan carian enjin.

Kedudukan Carian Enjin
Walaupun ada entri kita sudah berada di kedudukan nombor satu carian enjin. Kita harus memastikan ianya kekal berada di kedudukan teratas carian enjin dengan mengeditnya untuk menambah nilai kekuatan entri tersebut agar dapat menurunkan kadar bounce rate dan memberikan kesan yang baik kepada entri yang lain.

Sekian.

32 komen untuk "Kenapa Perlu Edit Entri Blog Yang Lama"

Nik Khazami Nik aziz

selalu jugak edit entri lama. sebab nak tambah maklumat.

Diana Rashid

selalu jugak baca entry2 lama..sebab ada banyak entry lama yang gambar dia hilang, keluar " ! " saja kat imej tu ..kenapa ye??

calrase patrick

Itu disebabkan gambar yang kamu gunakan diambil dari google image jadi pemilik gambar tersebut sudah remove gambar tersebut dari web mereka...

calrase patrick

Ya itu juga satu sebab kita perlu edit entri lama iaitu menambah maklumat :)

Diana Rashid

Oo..macam tu..terima kasih..

titan

memang biasa edit pun. haha..

banyak kelebihannya.

ExpanDroiders

Bagi penulis typo mcm saya slalu buat mcm nie.. huhu.. btw, good info bro..

SaniYunus

Sudah tentu kena di edit tu....Supaya sentiasa terkini dan membantu menaikkan rangking blog kita..

Dunia Zumal

Zumal jarang edit entri lama kecuali bila ada yang bertanya pasal info dalam entri Zumal tu. Terima kasih atas perkongsian CP, lepas nie nak check entri lama Zumal...

Akif Imtiyaz

Oo blh kd edit CP..aritu baca kat blog lain ckp takleh edit entri lama huhu..

naz aziz

Info yg berguna

naz aziz

Info yg berguna

azman

tips yang bagus ni..tq

sensasi2020

Saya juga selalu edit entri lama, agar entri itu sentiasa dikemas kini agar tidak berhabuk di situ. Kalau contest SEO pula saya buang link penaja agar tidak berlakunya "Broken Link".

Info yang terbaik daripada anda....

Top Seo Friendly

Nak tanya bro? Kalau terlalu kerap edit entri yang baru kita post, adakah ianya baik atau tidak baik untuk entri itu. Harap maklum....

Ummi seri

Adui nak belik2 mmg lama, tp dgn ilmu skrg inshAllah mudah rasanya nak mengedit

Etuza Etuza

Selamat sambut 31 ogos ya Calrase..semoga jiwa merdeka..tq datng ke blog Etuza..selalu lah mampir ya kita bertegur sapa....tanakwagu ko nodii kio, haro gambar nu terbaru gaman hehehe

Etuza Etuza

bagus jg edit yang lama dpat updated kan blog bah jua tu

Fendi Rocka


edit kesalah ejaan dan memberi info tambahan oklah.
kalau terlebih edit takut feel dah lain, tak sama seperti masa ditulis dahulu.

kalau ada kelapangan mohon beri komen dan kritik blog saya

syireen halim

erkk ye ke...x pernah edit pun entry lama :p

tq for info :)

Hannah Aziz

Memang ada pasang niat nak edit entry2 lama ni. Tak ada kesempatan lagi.

MShahrul Nizam

Betul tu......google suka yg fresh content dan refresh....hu...hu....

Noriza Abdul Rahman

Lepas ni nak cari balik la entry lama bagi sentuhan baru

Hero Borneo

wah info yang menarik.

nurul aziyana

kalau bc entry2 lama gelak sendiri..teruknya menulis zaman dulu kala..seo langsung tarak..terima kasih berkongsi..lepas ni nk edit jugak lah entri2 lama kasik hot

Jie Susanos

tgh2 bljr edit entry lama balik..

akuoka

sebab itu dalam blog aku..aku hanya post seminggu sekali...

untuk pastikan blog nya gemuk..ahaha

Hajar Shikin

Kebanyakannya edit semula entri lama supaya lebih seo

AZENI AHMAD

Selalu memang edit kalau kalau pageview yang tinggi.
Nak letak link semua balik.

Raihanah Ahmad

memang tahu kena edit tapi punyalah banyak posting.. lama2 tak edit pun. kena lebih rajin

vigrx plus

thakns....!!!!
vigrx plus
vimax asli

Yatie Owner

alright! da tahu. lepas ni bolehlah PG edit entry lama. thanks share awak :)

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.