Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Peluang besar para freelancer untuk menjalankan "kerja dari rumah dengan iLancee" Malaysia pada tahun 2017 ini. Alangkah seronok dan sangat baik kalau kita mempunyai beberapa sumber pendapatan selain daripada gaji yang datang dari pekerjaan tetap kita.

Pada masa ini, mencari kerja di internet telah menjadi agak mudah kerana terdapat banyak laman web menyediakan pekerjaan yang boleh kita lakukan secara sambilan atau sepenuh masa. Salah satu laman web yang menawarkan kerja kepada para pengguna internet seperti kita adalah laman web iLancee.


Adakah kamu pernah mendengar mengenai iLancee yang menawarkan pendapatan online ini? Mungkin ada yang telah mengetahui kewujudan laman web iLancee ini dan juga pastinya ramai yang belum tahu mengenai iLancee.


Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Jom Buat Duit Dengan iLancee

iLancee ini sebenarnya sudah lama ditubuhkan. Namun demikian, sehingga kini iLancee sudah pernah ditutup sebanyak dua kali kerana terdapat beberapa masalah yang mereka hadapi. Namun begitu, anda semua tidak perlu risau untuk menjalankan kerja dari rumah dengan iLancee kerana, kebangkitan laman web iLancee untuk kali ini adalah yang terbaik kerana mereka telah membuat analisa masalah-masalah yang mereka hadapi sebelum ini dan mereka telah berjaya mencari langkah untuk menyelesaikannya. Jadi tidak ada yang perlu diragukan lagi untuk kita mula kerja dengan iLancee. Lagi satu, potensi untuk kita berjaya menjana 4 angka sebulan adalah sangat tinggi.

Apa itu iLancee? Bolehkah kerja dari rumah dengan iLancee?
Untuk pengetahuan kita semua, iLancee ialah laman web untuk jual beli servis secara online. Kita boleh buat duit dengan menjadi freelancer dan menjual servis di iLancee. Laman web iLancee ini dikendalikan sepenuhnya oleh Serius Media Network (NS0139946-P).

Tujuan iLancee ditubuhkan ialah untuk membantu para usahawan digital micro dalam memulakan kerjaya atau bisnes mereka tanpa kos. Target market iLancee adalah 4 buah negara utama iaitu Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura. Jadi kepada semua warga negara dari 4 buah negara itu bolehlah rebut peluang keemasan ini untuk menjalankan kerja dari rumah dengan iLancee.


Saya berani menyakinkan kamu semua bahawa, hanya dengan kemahiran dan bakat kita, kita boleh jadi freelancer di iLancee seterusnya boleh buat duit online dengan iLancee. Contohnya, jika kita pakar atau hebat dalam bidang penulisan, kita boleh menawarkan servis penulisan di ILancee atau jika kita seorang designer yang hebat dan handal, kita boleh menawarkan servis design di iLancee.



Kelebihan Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Untuk mengelakkan kamu kurang yakin untuk buat duit dengan iLancee dari rumah yang selamat, mari saya terangkan kepada kamu semua apa sebenarnya kebaikan jadi freelancer di iLancee.

Sebagai penjual servis di iLancee, kita tidak perlu bersusah payah untuk mempromosikan servis yang kita tawarkan kerana pembeli yang akan mencari servis kita. Namun demikian, kalau kita rajin promosi servis-servis yang kita tawarkan itu di blog atau media sosial kita, sudah pasti semakin lumayan yang kita boleh dapat dengan iLancee.


Lagi satu, dengan menjadi freelancer di iLancee, kamu sebagai kuli, dan kamu jugalah bos. Saya mahu cakap sedikit, semakin tinggi usaha yang kamu lakukan semakin lumayan pendapatan yang kita boleh dapat. Ingatlah bahawa usaha adalah yang utama.



Bagaimana iLancee berfungsi kepada pengguna?
Dua fungsi iLancee yang harus kita ketahui ialah fungsi sebagai penjual dan fungsi sebagai pembeli. Untuk menjalankan kerja freelance dengan iLancee kita adalah seorang penjual. Tetapi sebelum kamu baca mengenai fungsi sebagai penjual, bacalah dahulu fungsi sebagai pembeli di iLancee. Manalah tahu, tiba-tiba ada servis yang ditawarkan oleh penjual yang lain menarik minat kita untuk membeli.

Sebagai pembeli, kita tidak perlu risau untuk menjadi mangsa penipuan semasa membeli servis yang ditawarkan oleh penjual kerana pembayaran akan diterima oleh pihak pengurusan iLancee terlebih dahulu. Setelah si penjual servis selesaikan tugasnya dan hantarkan kepada pembeli, barulah pihak admin laman web iLancee melepaskan pembayaran kepada si penjual.


Pengguna perlu tahu bahawa setiap servis admin akan ambil 20% daripada jumlah harga. Contohnya. Harga jumlah servis adalah RM50. Maka, Seller akan dapat RM40 dan RM10 akan dapat kepada iLancee.


Manakala sebagai penjual servis kita harus menyediakan servis dengan jujur serta memuaskan agar semakin ramai pelanggan yang membeli servis kita.


Contoh servis yang boleh kita tawarkan di iLancee
Sekiranya kamu berminat untuk menjalankan kerja dari rumah dengan iLancee, disini saya berikan kepada kamu beberapa idea atau contoh servis yang boleh kamu tawarkan atau jual di iLancee:
  • Servis SEO - Kalau kamu seorang yang pakar dalam SEO, kamu boleh tawarkan servis kamu di iLancee. Saya yakin ramai yang memerlukan khidmat kamu itu.
  • Design logo - Sekarang ini, ramai orang mencari orang yang berkebolehan membuat logo. Jadi jangan lepaskan peluang kamu untuk diberikan kerja oleh mereka. Ini salah satu servis yang banyak sambutan dari pembeli.
  • Jual eBook - Ada eBook? Cuba jualkan eBook kamu di iLancee, manalah tahu terjual dengan laris.
  • Buat banner - Siapa pandai buat banner? mungkin ramai yang pandai tetapi kurang hebat. Jadi, untuk kamu orang yang hebat mencipta banner, silakan jual servis kamu di iLancee.
  • Sunting atau edit video - Kamu hebat dalam bab edit video atau buat video? Saya sarankan kamu pergi tawarkan servis kamu itu di iLancee sekarang juga. Sebab, nanti ramai orang yang tawarkan servis seperti ini.
  • Servis penulisan - Ini servis yang paling banyak permintaan dalam pasaran iLancee sekarang. Buktinya boleh dilihat apabila kamu pergi ke laman web iLancee pasti bersepah servis penulisan yang ditawarkan oleh para penjual servis yang sangat pakar dalam bidang penulisan. Jadi untuk bersaing dengan para penjual servis di iLancee, anda perlu meningkatkan lagi usaha dengan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pembeli servis anda.
  • Jual software
  • Jual aplikasi
  • dan banyak lagi.

Bagaimana untuk menjual di iLancee?
Mari saya terangkan kepada anda serba sedikit mengenai cara untuk menjual atau menawarkan servis di iLancee.

Langkah pertama ialah, buat servis baru yang kamu mahu tawarkan. Kalau kamu rajin, kongsikan servis yang telah dibuat di blog atau laman sosial kamu seperti facebook atau twitter. Kamu akan diberitahu jika ada pembeli yang menempah servis yang kamu tawarkan. Selepas kamu siapkan kerja, pihak iLancee akan lepaskan duit sebanyak 80% kepada kamu. Keluarkan duit atau gaji kerja kamu dengan iLancee melalui akaun bank.


Cara untuk membeli di iLancee
  1. Cari servis yang kamu mahukan.
  2. Buat pembayaran menggunakan FPX/Kad Kredit/Online Banking.
  3. Tunggu dan lihat perjalanan kerja penjual servis.
  4. Terima tempahan siap kamu.
  5. Kamu boleh meminta balik untuk betulkan yang mana silap.
  6. Berikan rating kepada kerja seller sama ada baik atau tidak.

Pesanan dari saya buat kamu yang berminat untuk memulakan kerja dari rumah dengan iLanceeDaftarlah dengan iLancee secepat yang mungkin sebelum pasaran iLancee menjadi tepu dengan penjual yang menjual servis sama seperti yang kita mahu tawarkan. Bertindaklah lebih awal agar hasil pun boleh dituai lebih awal.

Untuk daftar di iLancee sila masuk ke iLancee.com dan sila lihat di penjuru kanan, pasti kamu akan temukan perkataan Masuk or Daftar. Klik pada Daftar dan lanjutkan dengan arahan yang diberikan seterusnya.


Contest Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee
Contest iLancee ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju Tracking, Infobiz FB Ads, BinMuhammad, Seri Nian Blogger, Hiburan Sabah, Top SEO Friendly, Sentiasa Panas

Demikian sahaja ulasan saya mengenai ke
rja dari rumah dengan iLancee dan saya harap entri ini bermanfaat untuk kita semua. Sekiranya kamu masih kurang faham mengenai laman web iLancee, sila tinggalkan pertanyaaan di ruangan komen. Kalau saya rajin, saya akan cuba bantu kamu. Sekian.
Read More

Inilah Akibatnya Jika Kamu Suka Makan Kaki Ayam

Kebaikan Makan Kaki Ayam
Siapa yang tidak tidak suka makan kaki ayam dan juga suka makan kaki ayam wajib baca ini!

Seperti yang kita tahu, ayam adalah salah satu makanan yang paling penting untuk semua manusia di bumi ini.


Tapi, pernahkah kamu makan kaki ayam? Huh, kompom geli nampak ayam berkeliaran yang hanya berkaki ayam buat kamu rasa tidak mahu makan bahagian kaki ayam ith kan?


Mungkin ramai orang tidak tahu bahawa terdapat manfaat dan kebaikan suka makan kaki ayam itu. Mari kita sama-sama ketahui kebaikkannya...



Kebaikan Dan Manfaat Makan Kaki Ayam


1. Kaki ayam kaya dengan kolagen
Dalam kajian yang dijalankan oleh Faculty of Veterinary Science Chung-Hsing University di Taiwan, terungkap bahawa sahnya kaki ayam kaya dengan kolagen. Kolagen merupakan salah satu bahan tertentu yang diperlukan untuk mengekalkan keanjalan kulit. Jadi para wanita bolehlah amalkan makan kaki ayam kalau mahukan kulit yang cantik hehe. Berikut merupakan manfaat kolagen yang terdapat pada kaki ayam:
  • Kolagen memelihara kesihatan kulit dan membentuk kulit yang anjal kerana menyokong pergantian sel-sel kulit mati dengan sel kulit baru yang lebih cepat.
  • Kolagen membantu badan menyerap kalsium dan protein yang membuat badan menjadi lebih sihat.
  • Kolagen bermanfaat bagi meningkatkan pengeluaran sel darah merah kerana ia berfungsi dengan mengukuhkan struktur saluran darah.
  • Kolagen membantu badan menurunkan berat badan dengan meningkatkan metabolisme terhadap lemak badan.
  • Kolagen boleh membuat struktur tulang untuk menjadi lebih kuat dan mencegah penyakit kerapuhan tulang.

2. Mengurangkan risiko tulang rapuh

kaki ayam baik untuk mengekalkan sendi dan mengurangkan risiko tulang rapuh. Penyakit sendi dan tulang-tulang rapuh biasanya berlaku pada warga tua. Punca hal ini berlaku adalah badan tidak boleh mendapatkan kalsium dan tulang tidak mampu menyerap kalsium dengan betul. Kandungan kaki ayam kaya dengan protein, kalsium, tulang rawan dan kolagen yang boleh diserap dengan mudah oleh badan.

3. Dapat menyembuhkan kecederaan

Makan kaki ayam dapat menyembuhkan luka. Makanan kaki ayam mengandungi nutrien seperti protein dan kalsium. Kedua-dua nutrien ini adalah sangat penting untuk membantu memperbaiki semula saraf, otot dan tulang-tulang manusia. Penyelidikan yang telah dijalankan oleh penyelidik di Amerika Syarikat, mendedahkan bahawa nutrien tersebut boleh membantu menyembuhkan kecederaan. Kecederaan saraf tunjang dipercayai akan cepat sembuh dengan mengambil makanan seperti kaki ayam.

4. Menyihatkan saluran pencernaan

Kaki ayam boleh direbus atau dibuat sup yang paling menyegarkan. Kawasan kaki ayam yang mengandungi tisu dan tulang rawan adalah yang paling lazat. Semua nutrien seperti protein, kolagen, kondroitin dan glucosamine juga akan larut apabila dimasak sup. Keberkesanan pelbagai khasiat ini juga sangat baik untuk sistem penghadaman yang lebih sihat. Kesan pemakanan juga adalah sangat penting untuk membuat usus menjadi lebih lembut, sekaligus menjadikan saluran pencernaan kita menjadi lebih sihat.

5. Mengekalkan kesihatan kuku

Kaki ayam yang dimasak akan mengeluarkan beberapa nutrien penting dalam badan. Air rebusan atau beberapa hidangan lain dari kaki ayam boleh menghasilkan asid amino, kolagen, glycine, hidroksipolin, dan proline yang boleh membantu mengekalkan kesihatan kuku kita. Kaki ayam yang dimasak biasanya akan mengeluarkan cecair tertentu atau gel yang mengandungi gelatin. Nutrien ini membantu tubuh untuk memproses kalsium yang diserap oleh kuku.

Kebaikan yang lain sekiranyan kita suka makan kaki ayam ialah:

  • Dapat menyihatkan gusi
  • Dapat meningkatkan kekebalan tubuh
  • Membentuk probiotik semula jadi
  • Dapat menyeinbangkan hormon dalam tubuh kita
  • Mengelakkan kerosakkan rangkaian tubuh
Kebaikan Makan Kaki Ayam
Nah, terdapat banyak kebaikan dan manfaat daripada pengambilan kaki ayam dalam pemakanan kita. Jadi, yang tidak suka makan kaki ayam itu, silalah suka haha. Semoga entri ini bermanfaat. Sekian.
Read More

Inilah Yang Terjadi Jika Mengambil Telur Sebagai Sarapan Setiap Pagi

Kebaikan Mengambil Telur Sebagai Sarapan Pagi
Siapa yang suka makan telur dan tidak suka makan telur harus baca kebaikan mengambil telur sebagai sarapan pagi ini. Mari kita pelajari lebih lanjut mengenai apa sebenarnya manfaat mengambil telur untuk sarapan pada setiap hari.

Kebaikan Mengambil Telur Sebagai Sarapan Pada Setiap Pagi


1. Dapat Meningkatkan Sistem Daya Tahan Tubuh
Mengambil satu biji telur semasa kita bersarapan pagi mampu meningkatkan daya tahan tubuh dan menggelakkan kita dari lapar. Kandungan protein yang tinggi, vitamin dan nutrisi yang cukup, menjadikan telur amat sesuai untuk dijadikan menu sarapan pagi kita.

2. Membuatkan Kita Lebih Bersemangat
Kandungan lengkap omega 3, asid lemak, vitamin B dan juga ionida dalam telur dapat memberikan semangat untuk meneruskan aktiviti harian kita. Segala nutrisi yang ada pada sebiji telur juga mampu mengurangkan keletihan tubuh badan kita.

3. Dapat Mencegah Kanser
Hasil kajian ada menyatakan bahawa, di dalam telur terdapat satu nutrisi yang dipanggil choline. Dan perlu kita tahu, choline adalah salah satu nutrisi yang sangat baik untuk melawan pertumbuhan sel kanser khususnya kanser payudara .

Beberapa kajian juga mendapati bahawa kuning telur sangat baik bagi mencegah dan melawan pertumbuhan sel kanser dalam tubuh.

4. Membantu Perkembangan Otak Dan Ingatan
Choline yang merupakan nutrisi yang terdapat pada telur juga dapt merangsang perkembangan otak dan fungsi otak. Ianya juga telah dikaitkan dengan meningkatkan daya ingatan dan ingat serta meningkatkan kecergasan otak.

5. Menyokong Penjagaan Berat Badan
Telur amat sesuai untuk orang yang mahu jaga berat badam atau menjalankan program diet. Mulakan sarapan pagi dengan sebiji telur pada setiap pagi kerana seperti yang kita tahu ianya mampu menahan rasa lapar. Saintis dari Saint Louis University berkata, makan telur di waktu pagi akan membuatkan anda berasa kenyang dan makan dengan sedikit sepanjang hari.

Kebaikan Mengambil Telur Sebagai Sarapan Pagi
Nah, itulah manfaat atau kebaikan mengambil telur sebagai sarapan pada setiap pagi. Telur juga boleh menjada penglihatan mata kita. Jadi, rajin-rajinkanlah diri kita untuk mengambil telur sebagai sarapan pagi kita setiap hari. Sekian.
Read More

Ayat Pick Up Line Terbaik Untuk Kenakan Orang

Ayat Pick Up Line Terbaik
Mari saya kongsikan kepada anda beberapa ayat pick up line untuk anda guna kenakan orang lain atau mengorat chia chia chia. Sebelum itu, jemput baca entri saya mengenai kerja dari rumah dengan ilancee.


Koleksi Ayat Pick Up Line Terbaik 2017


A: Bermula dari sekarang saya mahu jadi petani
B: Kenapa nak jadi petani?
A: Supaya setiap saat saya boleh menanam cinta di hati awak

A: Saya takut…
B: Takut apa?
A: Saya takut kehilangan kamu!

A: Awakkkk tolongggg!!!!
B: Kenapa awak?
A: Saya dah jatuh, terjatuh dalam hati awak.

A: Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza peti ais dengan awak
B: Apa?
A: Peti Ais sejukkan air, tapi awak sejukkan hati saya.

A : Awak, tahu tak bezanya awak dengan banduan?
B : Tak tahu.
A : Banduan terperangkap dalam penjara, tapi awak terperangkap dalam hati saya.

A : Awak jom main sorok-sorok
B : Taknak lah
A : Alaa kenapa?
B : Sebab perempuan cantik macam awak susah nak jumpa.

A : Apa perbezaan awak dengan longkang?
B : Apa?
A : Longkang mengalirkan air tapi awak mengalir ke dalam hati saya.

Kalau mahu tengok video ayat pick up line dari sepahtu boleh cari di youtube hihi. Semoga dengan ayat-ayat pick up line yang lawak, sweet dan sentap ini, anda terhibur dan dapat idea untuk kenakan girlfriend atau pakwe kamu haha cia cia cia. Jangan lupa untuk tweetkan ayat pickupline ini di twitter kamu haha. Sekian.
Read More

Kebaikan Minum Air Putih Ketika Perut Kosong

Kebaikan Minum Air Putih Ketika Perut Kosong
Semua orang pasti tahu bahawa kita wajib minum air putih dalam kehidupan seharian kita kan? Tetapi tahukah kita bahawa minum air putih semasa perut kita kosong mempunyai banyak manfaatnya. Mari kita ketahui lebih lanjut.


7 Kebaikan Minum Air Putih Semasa Perut Kosong


1. Buang Racun Dari Badan
Badan kita menyerap toksin sepanjang hari panjang melalui kulit kita, melalui makanan kita, dan melalui udara ketika kita bernafas. Apabila kita tidur, sistem semula jadi kita menjalankan aktiviti mereka untuk menyingkirkan bahan buangan melalui usus dan saluran kencing. Minum air pada waktu perut kosong apabila kita mula-mula bangun membantu untuk menolak sisa toksin sisa dari badan kita. Oleh itu, kita akan memiliki badan yang lebih sihat dan lebih bersih.

2. Mencegah Sakit Kepala
Salah satu sebab orang mendapat sakit kepala adalah kerana mereka tidak minum air yang cukup. Dehidrasi adalah salah satu punca utama sakit kepala. Air minuman boleh membantu mencegah dehidrasi. Mula dengan segelas air pada waktu pagi untuk mengelakkan sakit kepala awal.

3. Meningkatkan Metabolisme
Air minuman boleh meningkatkan kadar metabolisme kita dengan sekurang-kurangnya 24%. Apabila kita mempunyai sistem metabolisme yang sihat, kita mempunyai sistem penghadaman yang sihat.

4. Meningkatkan Tenaga
Minum air pada waktu perut kosong meningkatkan pertumbuhan sel darah merah. Lebih banyak sel darah merah bermakna darah kita menerima lebih banyak oksigen, yang seterusnya membantu meningkatkan tenaga kita.

5. Mencegah Jangkitan Pundi Kencing
Minum air setiap hari secara beransur-ansur dapat membantu cegah jangkitan pada pundi kencing.

6. Mencantikkan Kulit
Minum 500 ml air putih dengan keadaan perut kita kosong pada setiap pagi boleh memperlancarkan aliran darah di kulit kita dan akan membuatlan kulit kita lebih bercahaya.

7. Meningkatkan Sistem Imun
Minum air semasa perut kosong setiap hari boleh membantu menyokong sistem imun kita. Apabila sistem imun sihat dan dalam keadaan yang baik, kita akan sukar dijangkiti sebarang penyakit kerana dengan sitem imun yang sihat kita boleh melawan jangkitan sebarang penyakit.

Baca juga entri ini:


Jadi, kepada semua rajin-rajinlah minum air putih semasa perut kosong agar kita dapat merasakan manfaatnya. Semoga entri ini memberi manfaat kepada kita semua. Sekian.
Read More

Belajar Buat Blog

Belajar Buat Blog
Sudah pasti ramai yang tertanya-tanya bagaimana cara buat blog sendiri dan juga saya sangat yakin bahawa ramai yang teringin belajar cara nak buat blog sendiri.

Jom Belajar Buat Blog


Pada hari yang sangat baik ini, saya akan kongsikan sebuah ebook percuma khas untuk anda semua yang berminat nak belajar buat blog dan sedikit tips untuk menjadikan blog anda menarik.

Kenapa kita perlu belajar buat blog?

Sebelum itu, mari saya kongsikan beberapa sebab mengapa anda harus mula berblog bermula dari sekarang.
  • Berblog banyak mengajar kita hal yang baru - Ketika berblog kita akan kongsikan benda yang kita tahu dan juga benda yang kita mahu tahu. Untuk menulis mengenai hal yang kita mahu ketahu kita pasti berusaha untuk mengetahui hal yang kita tidak ketahui itu, jadi kita pasti dapat belajar benda yang baru ketika berblog.
  • Dapat memperbaiki penulisan kita - Berblog adalah menulis sesuatu hal jadi dengan berblog lama-kelamaan anda pasti boleh jadi penulis hebat.
  • Boleh buat duit dengan blog - Sebab yang satu ini memang tidak boleh disangkal kerana ianya sudah terbukti bagi diri saya sendiri. Sudah ramai yang berjaya buat duit dengan hanya berblog malah ada sesetengah blogger yang berhenti kerja mereka dan menjadi blogger sepenuh masa dan terus menjana pendapatan yang lumayan dengan blog mereka. Setelah anda berjaya siapkan blog sendiri, anda bolehlah teruskan untuk belajar buat duit dengan blog. Anda juga boleh belajar buat blog bisnes untuk kegunaan perniagaan anda.
  • Dapat membantu orang lain - Ramai orang menjadikan carian enjin seperti google untuk mencari info dan sudah pasti sekiranya blog anda mempunyai info yang dicari, orang akan mendapatkan info dari blog anda. Terbukti anda sudah membantu orang lain.
  • Meningkatkan minat membaca - Seorang blogger bukan hanya terlatih untuk menjadi seorang penulis yang hebat. Malah, seorang blogger juga akan banyak membaca untuk mencari informasi di blog-blog yang lain. Kalau malas membaca itu, sukarlah untuk menjadi blogger yang hebat.
  • Seterusnya masih sangat banyak lagi...
Saya sangat berharap anda semakin bersemangat untuk belajar asas buat blog setelah membaca mengenai mengapa perlu buat blog. Jadi, seterusnya saya akan kongsikan kepada anda sebuah ebook mengenai langkah-langkah buat blog.


Belajar Buat Blog di Blogger


Tanpa membuang masa lagi! Untuk anda yang betul-betul mahu memiliki blog sendiri, silakan untuk muat turun ebook dibawah ini.


Belajar Buat Blog

E-buku belajar buat blog yang mempunyai ketebalan 119 muka surat ini terbahagi kepada 7 bab kesemuanya iaitu:

  1. Nak buat blog tentang apa?
  2. Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
  3. SEO Nadi Kekuatan Blog
  4. Buat duit dengan blog
  5. Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
  6. Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
  7. Rumusan dan penutup

Saya yakin dengan ebook belajar buat blog ini anda pasti tahu cara membuat blog sendiri dengan mudah dan berjaya untuk membuat blog anda sendiri.


Setelah blog milik anda sendiri sudah siap, masih banyak yang perlu anda pelajari iaitu untuk jadikan blog anda menarik dan cantik. Sekiranya anda tak tahu apa nak tulis dalam entri pertama blog anda, silakan baca tips untuk menulis entri pertama blog.



Belajar Buat Blog

Tips untuk menjadikan blog anda banyak pengunjung

Setelah anda selesai belajar buat blog yang bagus dan berjaya menghasilkan atau daftar blog anda sendiri, satu tips yang amat anda perlukan sebagai seorang blogger baru ialah panduan untuk menarik ramai pembaca datang ke blog anda.


1. Rajin kongsikan entri blog anda di media sosial
Setiap kali anda menghasilkan entri baru, silakan untuk kongsikan entri baru anda di media sosial anda. Media sosial merupakan tempat yang paling efektif untuk meningkatkan pengunjung blog kerana pada masa ini, terdapat begitu ramai pengguna laman media sosial seperti Facebook, Twitter dan banyak lagi.

2. Cuba berinteraksi dengan rakan blogger yang lain

Apa yang perlu anda buat ialah kumpul senarai blog yang rajin blogwalking dan jadi sebagai pengunjung tetap blog mereka supaya mereka juga akan jadi pengunjung tetap blog anda.


3. Tulislah entri yang paling bermanfaat dan menarik
Setiap kali menulis entri blog anda mesti cuba untuk menghasilkan entri yang menarik. Apa yang saya maksudkan dengan entri yang menarik ialah:
Pesanan terakhir dari saya mengenai anda yang berminat belajar buat blog
Semoga anda bakal menjadi seorang blogger yang terbaik dalam berkongsi apa sahaja yang anda mahu kongsikan dalam blog baru anda itu. Saya harap anda menjadi seorang blogger yang bertanggungjawab dan memberi manfaat kepada orang ramai.

Contest SEO Belajar Buat Blog


Belajar Buat Blog
Contest ini turut disertai oleh nonasani.blogspot.mymissobsesi.blogspot.mysayidahnapisah.commommyfiqa.combloggerlelaki.comciklapunyabelog.blogspot.mydianarashid.comsusahsenangblogger.comat-tarmizi.blogspot.mymyideakini.comamirkhalis.blogspot.mysayabukancikgu.commessarah.blogspot.myjangan-bukak.blogspot.myfadzirazak.comheroborneo.comnikkhazami.commisztrex.blogspot.myummizarra.cominfopelajar2u.comsabreehussin.comtopseofriendly.blogspot.myummiseri.comsaidila.comqiyasaad.comkataubaid.combelajarbuatblogpercuma.wordpress.comiuzira.comhiburansabah.comheroborneo.comnasitambah.comaynorablogs.comohtiptop.comjebengotai.comsensasi2020.com, sayaazieera.blogspot.my, jambubatublog.com

Sekian sahaja ulasan saya mengenai belajar buat blog. Semoga ianya bermanfaat buat anda semua calon blogger.
Read More